• Afnamebeding: een onredelijk bezwarende algemene voorwaarde of kernbeding?
  lees verder →
 • Huurrecht en horeca (Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte)
  lees verder →
 • Intentieovereenkomst of toch een bindende huurovereenkomst?
  lees verder →
 • Gerechtvaardigd beroep op dwaling bij verwaarlozen van onderzoeksplicht?
  lees verder →
 • Wanneer is een particuliere borgtocht voor bedrijfsmatige huur rechtsgeldig?
  lees verder →
Vragen?

[contact-form-7 id="19" title="Contact form 1"]

Prascevic Advocatenkantoor

Prascevic Advocatenkantoor is gevestigd in een monumentaal kantoorpand in het centrum van Enschede. Het in januari 2012 opgerichte kantoor richt zich met name op het MKB, maar staat ook grote ondernemingen en particulieren bij. De zakelijke cliënten zijn over heel Nederland verspreid en variëren van kleinbedrijf tot (grote) multinational. Prascevic Advocatenkantoor is op een beperkt aantal rechtsgebieden actief. Hierdoor kan gespecialiseerde dienstverlening op het hoogste niveau worden gegarandeerd. Het kantoor is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, insolventierecht, arbeidsrecht, vastgoed, huurrecht en horecarecht. Voor andere rechtsgebieden heeft het kantoor samenwerkingsverbanden met andere (gespecialiseerde) kantoren en adviseurs. U bent hierdoor altijd verzekerd van de beste juridische bijstand. Hoewel Prascevic Advocatenkantoor momenteel een jong kantoor is, heeft zij de ambitie om op termijn als het meest slagvaardige en kwalitatieve kantoor in de regio te worden gezien. 

Manier van werken

Het kantoor kenmerkt zich door een eigengereide en cliëntgerichte aanpak: nuchter, praktisch, doortastend en resultaatgericht. Indien u voor Prascevic Advocatenkantoor kiest, zult u ons ervaren als een no-nonsense kantoor, dat effectief en snel werkt aan praktische oplossingen. De kwaliteit van de juridische dienstverlening staat daarbij voorop. Ook ondernemerschap en persoonlijke betrokkenheid zijn kenmerkend voor het kantoor. Te veel advocaten concentreren zich nog altijd op een juridisch product dat zij zelf willen hebben, in plaats van zich te verplaatsen in waar uw behoefte ligt. Door de unieke achtergrond en ervaring, kan Prascevic Advocatenkantoor zich wel goed verplaatsen in uw specifieke behoeften bij de behandeling van een zaak. Door de beperkte omvang van het kantoor kunnen voorts aantrekkelijke uurtarieven worden geboden. Deze combinatie van eigenschappen maakt Prascevic Advocatenkantoor een aantrekkelijk alternatief voor de grote(re) kantoren in de regio.

Mr. A. Prascevic

vb-Alex_0014

Prascevic Advocatenkantoor is opgericht door mr. Alex Prascevic. Na de opleiding Management, Economie en Recht aan de Saxion Hogeschool succesvol te hebben afgerond, is hij Nederlands Recht gaan studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Gedurende zijn rechtenstudie heeft hij zich gespecialiseerd in het handels- en economisch recht. Zijn afstudeerscriptie schreef hij over de ontwikkeling van het merkenrecht

binnen Europa. Vervolgens heeft hij in 2005 met succes de advocatenopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten afgerond. Prascevic heeft daarna nog diverse postdoctorale opleidingen gevolgd, waaronder meest recent de Grotius specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden.

Alex Prascevic heeft ruim 12 jaar ervaring op het juridische vlak, opgedaan bij de overheid, in de advocatuur en in het bedrijfsleven. Bij de Belastingdienst en gemeentelijke overheid heeft hij als jurist waardevolle kennis en ervaring kunnen opdoen met betrekking tot de regelgeving en politieke verhoudingen binnen overheidsinstellingen. In 2004 maakte hij de overstap naar het (destijds) oudste kantoor van Twente; Jacobs Kranenburg advocaten te Almelo. Na een aantal jaren als advocaat bij dit toonaangevende kantoor te hebben gewerkt is Prascevic als advocaat en legal counsel in dienst getreden bij Koninklijke Grolsch. Bij Grolsch adviseerde hij het management en directie en voerde hij gerechtelijke procedures op het gebied van contracten, financieringen, vastgoed, insolventierecht, zekerheidsrechten, mededingingsrecht, distributie, huurrecht en horecarecht. Ook was hij onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van externe advocaten en adviseurs.